Can-Am Maverick Forum banner
1 - 19 of 19 Posts

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey guys I have a X3 turbo and just started getting a code p1138 and the bike goes into limp mode. Has anyone ever had this issue before? Any help would be appreciated.
 

·
Premium Member
2020 X3 X RS RR
Joined
·
1,189 Posts
Hey guys I have a X3 turbo and just started getting a code p1138 and the bike goes into limp mode. Has anyone ever had this issue before? Any help would be appreciated.
What does this code mean? What did Google say? What did you do to your machine to cause this?
 

·
Registered
Joined
·
500 Posts
Quick google search tells me a P1138 is typically;

P1138 code possible causes
Exhaust gas leaks
Faulty Heated Oxygen Sensor 2 (HO2S2) (Downstream) Bank 1
Heated Oxygen Sensor 2 Bank 1 harness is open or shorted
Heated Oxygen Sensor 2 Bank 1 circuit poor electrical connection
Inappropriate fuel pressure
Faulty fuel injectors
__

Needs an O2 sensor, or possibly a bad fuel pressure reg or fuel pump, clogged/stuck injector etc.
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Quick google search tells me a P1138 is typically;

P1138 code possible causes
Exhaust gas leaks
Faulty Heated Oxygen Sensor 2 (HO2S2) (Downstream) Bank 1
Heated Oxygen Sensor 2 Bank 1 harness is open or shorted
Heated Oxygen Sensor 2 Bank 1 circuit poor electrical connection
Inappropriate fuel pressure
Faulty fuel injectors
__

Needs an O2 sensor, or possibly a bad fuel pressure reg or fuel pump, clogged/stuck injector etc.
Quick google search tells me a P1138 is typically;

P1138 code possible causes
Exhaust gas leaks
Faulty Heated Oxygen Sensor 2 (HO2S2) (Downstream) Bank 1
Heated Oxygen Sensor 2 Bank 1 harness is open or shorted
Heated Oxygen Sensor 2 Bank 1 circuit poor electrical connection
Inappropriate fuel pressure
Faulty fuel injectors
__

Needs an O2 sensor, or possibly a bad fuel pressure reg or fuel pump, clogged/stuck injector etc.
I saw this but we only have one sensor so it would be bank 1 sensor 1 unless it's just a generic code. I'm gonna start with o2 and pressure regulator and go from there.
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #9 ·
OK I have a weird issue with my X3. I have no codes at all it will accelerate fine as soon as I let off then got to accelerate again it will not accelerate at all. The bike will only run between 10-15mph once I restart it it will accelerate fine for about 30seconds then do the same thing.
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Nub here. Brand new car (lol) and I do not yet have a manual nor have gone for my first ride in it. How do you read the codes? Do they pop up on screen? Or is there a reader to obtain? And how do you clear the codes?
Thx
 
1 - 19 of 19 Posts
Top