Can-Am Maverick Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello iam jojo i have trouble in maverix xrs 1000 R years 2013.the problem is when i move gear position from P to H and L to H also to The N is not in.must Be try several times and sound like the gear is not in from the machine

i try to set the cable transmision but the problem still same.

please advice for me what i have to do to make this running well
 

·
Registered
Joined
·
1,966 Posts
open clutch cover
start motor and look at the secondary clutch
if it is spinning you have a clutch problem
the secondary clutch should not spin at idle.... in any gear
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Hi skid thanks for your advice

i will run first by your advice and let you know for the result many thanks
 

·
Administrator
Joined
·
3,315 Posts
The shift cable where it mounts and adjusts at transmission has probably come un-crimped. Pull your side cover to watch it and move the shifter thru those positions.....if you see the outside cable casing move at all at the end crimp, that is the problem. Field fix is a few zip ties and a gas line clamp, proper repair is a new cable.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Hello All...

i have try running by your advice...the problem is good progress but there is still....for the Transmission P N L is ok....but when it move to H now still outing sound from the machine and not in...

any advice?
 
1 - 6 of 6 Posts
Top