Can-Am Maverick Forum banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #1
So as the title says I had a dead battery over the weekend, everything was starting fine 2 weeks ago the last time I had it out to install the roof and the 4 point harnesses. So the question is do these machines have any drainage issues that are known? Thanks for any input. Also the battery is new.
 

·
Registered
Joined
·
113 Posts
I don't believe I have any parasitic power loses, but each machine is different depending on your additional add-ons. When you either charge the battery, or buy a new one, I would clamp a current meter on the battery to determine any loses. It may also be an opportunity to buy a bigger battery?
 

·
Registered
Joined
·
644 Posts
^^^ Agreed on replacement with larger battery as many of us have done (400 cca vs OEM 270 cca in combo with Can-Am accessory mounting bracket designed for that). Rather than re-posting details and pictures, I'll link instead to the thread and video posted by forum member the_transporter early last year:
Battery upgrade in my MT finally...
 

·
Registered
Joined
·
197 Posts
Two weeks seems pretty short for the battery to die. Given enough time, and it will.
I just did the battery update.
 

·
Registered
Joined
·
49 Posts
When you store it do you use a battery maintainer (Battery Tender)? As small as these batteries are, they are a must.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #8
Megadesertdiesel- I like the battery kill switch. I will have to order one.


Bad order- I do not have one on yet but I did order one.
 

·
Registered
Joined
·
82 Posts
Go with the larger battery. The factory battery is a cheap knock off low cranking amp battery. Just spend the money and get the Can Am Battery Upgrade kit and put in an AGM Battery. When my sport was two days old that battery literally started the machine one minute and the next time i started it up, maybe 30 minutes later it was dead. I have a two year warranty on the machine and I called can am and they were just going to put another one of those junkers in. So i went ahead and did the upgrade instead, haven't had problems since.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
So as the title says I had a dead battery over the weekend, everything was starting fine 2 weeks ago the last time I had it out to install the roof and the 4 point harnesses. So the question is do these machines have any drainage issues that are known? Thanks for any input. Also the battery is new.
my battery charger / monitor was sounding an alarm showing just 11.4 volts. i played with connections, changed connection type etc. spent about 15 minutes tearing my hair out.
finally, I looked at the wall outlet, the charger was unplugged from the wall. LOL
sometimes we tend to overthink things
 
1 - 10 of 10 Posts
Top