Check smart lok and dps problem (video)
Can-Am Maverick Forum - Powered by vBulletin

Check smart lok and dps problem (video)

This is a discussion on Check smart lok and dps problem (video) within the Maverick X3 forums, part of the Can-Am Maverick Forums category; Looks like I'm going to have to take my car into the dealer, was wondering if any of you guys have seen this where it ...

Results 1 to 9 of 9
Like Tree1Likes
  • 1 Post By Abs151

Thread: Check smart lok and dps problem (video)

  1. #1
    Senior Member Abs151's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Black Hills South Dakota
    Posts
    247
    Member #
    5401
    Liked
    89 times

    Check smart lok and dps problem (video)

    Looks like I'm going to have to take my car into the dealer, was wondering if any of you guys have seen this where it is affecting both the DPS and smart-lok. Been reading about the update at dealer, checked connections(going to do it again), read the 2-3 threads on this where others were having issues.

    Weird cause the last season I had zero problems, put my car back together and this is going on right out of the garage.

    Here is a video I took were you can see all stages of what is going on, any info is appreciated so Im tuned in before I talk to the service guys.
    Thanks



  2. #2
    Supporting Member
    Premium Member
    Clockburner's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Delta,B.C. Canada 🇨🇦
    Posts
    621
    Member #
    41594
    Liked
    303 times
    Somebody else had something like this, and it turned out to be the plug at the smart lock, wasn't locked properly? Good luck!

  3. #3
    Senior Member Abs151's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Black Hills South Dakota
    Posts
    247
    Member #
    5401
    Liked
    89 times
    Quote Originally Posted by Clockburner View Post
    Somebody else had something like this, and it turned out to be the plug at the smart lock, wasn't locked properly? Good luck!
    Mr Cob replied yesterday when I asked him about his problem on his thread, I have checked the plugins multiple times. They all seem to be locked down from what I know(secured and not moving). Messed with the battery for awhile and everything seemed well with that. Messed around with the switches and plug on the ps motor, all seemed normal. We will see what the tech finds out. TY for the reply and I hope I am lucky with it being something simple.

  4. Remove Advertisements
    MaverickForums.net
    Advertisements
     

  5. #4
    Supporting Member
    Premium Member
    Clockburner's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Delta,B.C. Canada 🇨🇦
    Posts
    621
    Member #
    41594
    Liked
    303 times
    Check all your grounds?

  6. #5
    Senior Member Abs151's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Black Hills South Dakota
    Posts
    247
    Member #
    5401
    Liked
    89 times
    Havent got a meter out or anything, just checked for anything loose or anything that might stand out. Pretty green when it comes to electrical, in fact was hoping I didnt do anything when doing the wiring up of my aftermarkets that I did.(doubt it though)

  7. #6
    Senior Member Abs151's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Black Hills South Dakota
    Posts
    247
    Member #
    5401
    Liked
    89 times
    Took the seat out now that it stop snowing found out it was a ID10T error. Went for a ride couldnt get it to do it, going to go back out in a few to really see. Thanks again for the reply

  8. #7
    Supporting Member
    Premium Member
    Desertdog01's Avatar
    Join Date
    Aug 2018
    Location
    Some where in Santa barbara ca.
    Posts
    1,037
    Member #
    49290
    Liked
    588 times
    Seat belt sensor?
    Life doesent get much better than eating taco’s down at scorpian bay ,baja sur
    2018 x3 xrs/ smart lok,rugged radios,baga design squadron pro’s,onyx6,afx alum. Lower doors,brp door handles, Evo c/d + tune, wet sounds elite 10, aim belt temp, + way too much to list need more $$ not close to being done

  9. #8
    Senior Member Abs151's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Black Hills South Dakota
    Posts
    247
    Member #
    5401
    Liked
    89 times
    I think it was the positive connection on the battery, when I got the seat out I noticed there was a tiny amount of play on that side. Moved my power cables for my winch from there as the extra length I think putting pressure on that side. I also threw it on the charger cause it did sit for awhile. Either or I went out twice now and we are back to normal. Sorry to jump the gun on the thread. Read all the info that I could find, seems so far all of the problems that I saw were real easy fixes. Took the video down so someone doesnt think there is a real problem with the units.
    Tmesic likes this.

  10. #9
    Supporting Member
    Premium Member
    Desertdog01's Avatar
    Join Date
    Aug 2018
    Location
    Some where in Santa barbara ca.
    Posts
    1,037
    Member #
    49290
    Liked
    588 times
    Mine does it when the battery runs down , but I have to jump start it That happens when I don't plug my tender in never drove it after jump start just moved so I could put charger on it and do what ever work I was needing to move my car for last new years I played the stereo for about an hour and it almost wouldn't start so I installed a new batt
    Life doesent get much better than eating taco’s down at scorpian bay ,baja sur
    2018 x3 xrs/ smart lok,rugged radios,baga design squadron pro’s,onyx6,afx alum. Lower doors,brp door handles, Evo c/d + tune, wet sounds elite 10, aim belt temp, + way too much to list need more $$ not close to being done

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Smart Lok diff and level 2 King Cobra axles
    By conroekid in forum FS/WTB - Maverick Parts, Products, Accessories
    Replies: 1
    Last Post: 03-17-2019, 08:56 PM
  2. X3 72" XRC/Smart-lok Front AXLES, ASSEMBLIES - SUMMERS AND OEM
    By WADMASTER in forum FS/WTB - Maverick Parts, Products, Accessories
    Replies: 2
    Last Post: 01-09-2019, 07:33 AM
  3. Smart Lok Power Problem after Fosgate Stage 4 install
    By KozmoK in forum Audio, Lighting and Electrical
    Replies: 2
    Last Post: 11-07-2018, 04:12 AM
  4. Smart Lok Diff into a 2017
    By Username taken in forum Maverick X3
    Replies: 7
    Last Post: 12-15-2017, 07:26 AM
  5. CanAm Smart Lok video
    By sandfreak in forum Maverick X3
    Replies: 17
    Last Post: 09-21-2017, 07:33 AM