"PPS fault" and wont start
Can-Am Maverick Forum - Powered by vBulletin

"PPS fault" and wont start

This is a discussion on "PPS fault" and wont start within the Engine and Drivetrain forums, part of the Can-am Maverick Technical Discussions category; This has happened twice now and getting old. I'll be out riding in the creek and the machine will die. PPS Fault will show on ...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Senior Member jonyb's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Paducah, KY
    Posts
    403
    Member #
    1172
    Liked
    62 times

    "PPS fault" and wont start

    This has happened twice now and getting old.

    I'll be out riding in the creek and the machine will die. PPS Fault will show on the screen then it says to press override to limp home, but it wont start.

    After being towed home and sitting for a while, I notice that the gear indicator will go crazy, R, N, and E randomly come on, Once all that quits, it starts and runs fine.

    2013 Maverick base - 900 miles
    Home made Sport Low
    Extra battery for accessories isolated when key is off

    Any ideas?

  2. #2
    Senior Member dirtchaser's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Las Vegas, NV
    Posts
    367
    Member #
    1902
    Liked
    97 times
    Remove the sport low mod and see if that remedies the problem.
    G-FORCE 3" Harnesses, CT Race Worx Gusset Kit, CT Tie Rods, CT Rear Race Rods, CT Rear Fender Supports, Dragonfire Hiboy Doors, Pro Armor Roof, ArticBomb Sportlow, Froghead Console w/MBQuarts, Fusion iPod Head Unit and Gimble, Adrenaline Backlit Switches, AutoMeter Gauges, AGM Battery, 28X10 ITP BajaCross Tires and SS316 14" Wheels, K&N Air Filter, Gutted Cat, MooreParts Side Mirrors, 41.5" LED Bar, 4" HID's, 6" Light It Up OffRoad Combo Cree, 6' GTP Offroad Zues Whip.

  3. #3
    Senior Member Cinergyswedge's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Tucson, Arizona 09/26/2015
    Posts
    1,103
    Member #
    896
    Liked
    173 times
    Quote Originally Posted by dirtchaser View Post
    Remove the sport low mod and see if that remedies the problem.
    I second this!
    CT Front Gusset Kit, CT Front Racing Tie rods and Bumpsteer Spacers, CT Rear Radius Rods, CT Rear Fender Liners, Turnkey Roof Modified Raw, Turnkey Shift Knob, Turnkey Front Fender Liners, Kolpin 2 Piece Tilt Windshield, DragonFire Front and Rear Harness Bars and Harnesses, DragonFire Fire Extinguiser Mount, DragonFire Race Pace Rear Bumper and Back Bones, HMF Front Bumper and Skid Plate, Odyssey 2nd Battery and Isolator, Barker 3/4 Exhaust and Cat Delete, EVO Stage III Flash, Dobreck A/F, Viper Elite 5000 Widespool, Dual Lighted Whips, Vision X Light Cannons, Rigid 40" E2 Hyperspot, Vison X Backup Lamp, DragonFire Integrated Rear Gusset and Hitch tied in with the Bumper, STM Primary/Secondary......

  4. Remove Advertisements
    MaverickForums.net
    Advertisements
     

  5. #4
    Banned 07XLN's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Dallas
    Posts
    1,017
    Member #
    2406
    Liked
    281 times
    Quote Originally Posted by jonyb View Post
    I'll be out riding in the creek
    Home made Sport Low
    I found both of your problems

  6. #5
    Senior Member umopapIsdn's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Southern Maryland
    Posts
    461
    Member #
    711
    Liked
    77 times
    If that don't work, Time to redo the dielectric grease.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    '13 XRS
    CT Race Worx 6" Rear Stretch
    CT Race Worx Dual Rate Springs / Revalve
    QSC/STM
    28" ITP Blackwaters
    Super ATV PS
    Blingstar doors
    CT Race Worx Custom Cage / Rear bumper
    4 Point Harnesses
    Articbomb Sport Low
    Wet Sounds Stealth 10
    Warn RT40 winch
    Factory Bed Rail & Moose cargo box
    Galaxy Tab 4 GPS w/ Ram Mount
    40" Totron Bullet face Light Bar
    TRIC LED amber Halo's
    CT Race Worx Tie/Radius Rods / Front Gusset
    CT Race Worx Inner Fenders
    Line-x'ed plastics

  7. #6
    Senior Member jonyb's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Paducah, KY
    Posts
    403
    Member #
    1172
    Liked
    62 times
    Sport low has been on there for a year.

    I di-greased the pedal last time this happened.

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search tags for this page

2013 can am commander wont start pps fault

,
2014 can am maverick wont start
,

can am commander pps fault

,
can am maverick pps fault
,

can am maverick wont start

,

can am pps fault

,
pps fault maverick
,
pps fault on can am maverick
Click on a term to search for related topics.